Walther Appels

Sunned Zonnepanelen

Op de vernieuwde website van SunNed www.sunned.nl  vind u alle informatie over zonnepanelen.

 

SunNed staat voor SolarteursUnieNederland. Een samenwerking van installatiebedrijven in de zonneenergie.

 

Klik op het SunNed logo hiernaast en u kunt zelf uw besparing al uitrekenen. Uiteraard zijn wij u graag van dienst als u een vrijblijvend advies wilt.

 

Neem hiervoor contact met ons op.

 

 

 

 

voordelen van zonnepanelen:

 

- U bespaart flink op energiekosten

- Het is waardeverhogend voor uw woning

- Het is een rendabele inverstering

- Het is goed voor het milieu

 

 

 

Omvormers van Solaredge 

 

Uit het oogpunt van duurzaamheid is het van belang het maximale rendement te winnen uit de gekozen grondstoffen (PV-installatie). Met de Power-Optimizers van SolardEdge (SE) wordt de focus gelegd tot op module niveau. Het grote verschil met de traditionele stringomvormers is het toepassen van de ‘optimizer’, een klein kastje –functionerend als MPP-tracker– dat op iedere 2 modules wordt geplaatst. Door op die manier de focus te leggen op de modules  ontstaat er geen negatieve invloed van de zwakkere modules (door plaatselijke schaduw, tolerantieverschillen, temperatuursverschillen etc.).

 

De terugverdientijden van PV-installaties eisen van zowel aanbieder als gebruiker om vooruit te kijken.

 

Hogere kostprijs SE systeem?

 

De extra power-optimizers zullen een meerprijs geven aan de totale investering van een PV-installatie, maar hoe verhouden deze getallen zich in de toekomst…

 

de prestatieverschillen van het SolarEdge systeem t.o.v. een traditionele PV-installatie varieren vanaf 2,5% tot 30%, afhankelijk van de schaduwvorming en orientatie/hellingshoek t.o.v. het zuiden en afhankelijk van de mismatch

 

De dagelijkse terugkerende opbrengstverschillen x de huidige energieprijs bepalen de terugverdientijd (tvt) van het SE-systeem t.o.v. een traditionele PV-installatie.

 

Overige voordelen SE:

 

? Standaard productgarantie omvormers 12 jaar.

 

? Productgarantie Power-optimizers 25 jaar.

 

? Afmetingen, gewichten en prijzen van de SE omvormers zijn tot 2x kleiner dan de traditionele omvormers.

 

? Kostenreductie t.b.v. alle stringgerelateerde componenten

 

o Tot 35% minder stringen nodig

 

o Reductie engineerings-uren door eenvoudige stringopbouw

 

? Indien stroomkring wordt onderbroken, automatisch afschakelen tot op paneel niveau: VEILIG SYSTEEM

 

- Reductie verzekeringspremie

 

- Verantwoord richting brandveiligheid (brandweer kan veilig blussen)

 

- Veiligheid tijdens montage / onderhoud

 

? Innovatief

 

- Systeem biedt alle vrijheid voor in de toekomst m.b.t.:

 

o Activiteiten op daken zoals plaatsing van nieuwe systemen / airco / begroeiingen / plaatselijke vervuiling / systeem veroudering / etc. hebben beperkte invloed op systeem.

 

o Veel vrijheid voor groeperen / onderverdelen van deelsystemen (toekomst: verhandelen van energie).

 

? Gratis monitoren tot paneelniveau

 

- Reductie onderhoudskosten door geringe aantal storingsuren, snelle foutenanalyse mogelijk

 

- Overzicht over energiestromen van PV-systeem door gebruiker en beheerder

 

 

 

Dunne film zonnepanelen

 

Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar de dunne film zonnepanelen zijn de meest innovatieve die er te verkrijgen zijn. We sommen enkele voordelen van deze prachtige panelen op.

 

Ten eerste wekken deze zonnepanelen de meeste kWh-en op. Als gevolg van hoge efficiency, behoeft er derhalve minder Wattpiek op het dak gelegd te worden dan bij traditionele (kristallijne) panelen. Dit pakt dus positief uit voor uw portemonnee.

 

Ten tweede halen dunne film panelen een relatief hoge stroomproductie bij lage lichtintensiteit. In Nederland is ruim de helft van het licht diffuus. Dit is bijvoorbeeld het geval indien de zon achter de wolken zit. Dunne film panelen halen dan de meeste stroom uit dit indirecte licht.

 

Ten derde presteren dunne film panelen beter indien er sprake is van schaduw. Dit komt doordat alleen het door schaduw bedekte stukje stopt met opwekken van stroom, terwijl schaduwwerking bij kristallijne panelen funest is voor de stroomopbrengst. In veel gevallen valt dan het hele paneel uit.

 

Ten vierde worden ten behoeve van de fabricage van deze panelen minder energie en grond- en hulpstoffen gebruikt, waardoor de energy payback time minder bedraagt dan één jaar.

 

Tot slot zijn het de mooiste panelen die er te verkrijgen zijn. Diep zwart met zwarte frames, waardoor de panelen een groot zwart vlak vormen op het dak. In veel gevallen krijgen daken zelfs een fraaier aangezicht dan zonder dunne film zonnepanelen!< Terug